Locatie

Inmiddels is de ligging van Anno 1870 je vast duidelijk. Maar we maken het nog iets specifieker, zodat je je een goed beeld kunt vormen bij een mogelijke toekomst op deze plek.

De nieuwbouwwoningen komen deels aan de Veilingstraat en de Molensingel en deels aan het Nedinscoplein en de Hamelstraat. Via de Roermondsestraat ben je zo op de N271 die aanhaakt op de A73 naar Roermond en A67 richting Eindhoven. Verder ligt het mooiste treinstation van Nederland op loopafstand en ben je al net zo snel bij de populaire MaasBLVD, de supermarkt, één van de basisscholen in de buurt en het historische winkelhart van Venlo.

Route

Anno 1870 Anno nu

De naam van dit nieuwbouwplan zegt het eigenlijk al: deze bijzondere plek in Maaswaard heeft een rijke historie. Een industriële om precies te zijn. Vroeger had je hier niet veel te zoeken, maar nu hoort de buurt bij de stad en verbindt zij als het ware de Maasboulevard met de rest van Venlo.

Maaswaard heeft een aantal heel markante gebouwen. Zo komt Anno 1870 precies naast de voormalige chocoladefabriek. Een heel charmant gebouw dat een nieuwe bestemming krijgt. Bijzonder is dat de chocoladefabriek ooit nog in gebruik was door Nedinsco. In 1923 startte

Nedinsco met de bouw van zijn eigen fabriek. Dat duurde even voor het af was door de bombardementen in de oorlog. Maar na de wederopbouw kon het bedrijf zijn intrek nemen. Nu vind je in de oude fabriek de gemeente Venlo, Omroep Venlo en L1 inclusief televisie- en radiostudio’s.

Ook hebben Via Crescendo en het duurzame stadskantoor met groene gevel een stempel gedrukt op de locatie. Het leuke is dat de architect al deze elementen heeft meegenomen in haar ontwerp voor Anno 1870. Lees in het interview hoe ze dat precies gedaan heeft.

“Het stadse leven, met altijd het groen dichtbij.
Perfect voor ons”

venlo

Groen, historisch en gezellig

Goede kans dat je al in Venlo woont of uit de buurt komt. Maar mocht het nog onbekend terrein zijn, dan vertellen we graag hoe fijn het hier wonen is. Historisch, gezellig Bourgondisch en in de buurt van een aantal prachtige natuurgebieden.

Venlo ligt in Noord-Limburg tegen de Duitse grens. De natuur rondom de stad is al even afwisselend als mooi. De Maas en de Oude Beemden vind je in de spreekwoordelijke achtertuin. En op nog geen tien minuten fietsafstand ligt natuurgebied de Bovenste Molen. Iets verderop is het heerlijk struinen door de Heronger

Buschberge en Wankumer Heide. Het waterrijke gebied vormt een ecologische verbindingszone tussen de Krickenbecker Seen en de Niersniederung.

Na Maastricht is Venlo de grootste gemeente van Limburg. En daar zijn de voorzieningen ook naar. Naast een heel uitgebreid en gevarieerd winkelaanbod heeft Venlo ook veel te bieden op sportief, cultureel en culinair gebied. Als het weer het even toelaat, zitten de terrassen op de Markt in het historische centrum vol en blijft het nog tot lang in de avond gezellig rumoerig.

Stad met karakter
Hippe winkels, aantrekkelijk nieuwe hotspots en tijdelijke pop-up-stores. Natuurlijk vind je ze ook in Venlo. Het leuke is dat ze vaak in historische panden gevestigd zijn. Die zijn er in Venlo namelijk veel. Voor het behoud van dit authentieke karakter heeft de gemeente zich trouwens wel enorm ingezet. Want de wederopbouw na de oorlog was niet heel zorgvuldig gedaan. De Floriade in 2012 was aanleiding om de stad nog eens grondig onder handen te nemen en het resultaat mag er zijn. Café Central is slechts één van de succesvoorbeelden.

Bruisend Venlo
Zoals je van een stad met Bourgondische allure mag verwachten, zijn ze hier niet vies van een feestje… of twee. Het Zomerparkfeest is razend populair. Vier dagen lang kun je genieten van muziek, food en gezelligheid. Ook de Vense kermis is altijd leuk en datzelfde geldt voor de vele foodfestivals, straatoptredens en markten die de stad tijdelijke verrijken. En ben je sportief aangelegd? Dan mag je de VenloStormt en de Venloop niet missen. Sowieso is Venlo een fijne stad om te wonen als je graag sport. Om de hoek van Anno 1870 vind je een sportschool, yogaschool en langs de Maas kun je rennend of fietsend de strijd met jezelf aangaan.

Maasboulevard
Voor de Floriade werd ook de Maasboulevard onder handen genomen. De landschappelijke beplanting sluit mooi aan bij de natuur aan de overzijde van de rivier. Langs de Maas kun je nu fantastisch wandelen, fietsen, skeeleren en hardlopen. Of ga gewoon lekker ontspannen zitten op één van de terrassen van de horecagelegenheden langs de rivier. Sinds 2010 heeft het gehele winkelaanbod van de stad Venlo een enorme boost gekregen, want toen werd de MaasBLVD officieel geopend. MaasBLVD Shopping Venlo staat garant voor een afwisseling van landelijk bekende ketens en kleinere boetiekjes.