Nieuwsberichten

Volledig verkocht

Met trots mogen wij zeggen dat alle 32 woningen in het project ‘Anno 1870’ volledig zijn verkocht. In juni dit jaar heeft de start verkoop van het project plaatsgevonden en konden geïnteresseerden zich inschrijven. Verschillende partijen hebben met ons dit proces begeleid. Wat ons betreft is de verkoop van de woningen snel verlopen.

De omgevingsvergunning is in september ingediend en de procedure loopt. Wij verwachten eind dit jaar de omgevingsvergunning te ontvangen. De gemeente Venlo zal binnenkort starten met het bouwrijp maken van de grond. Wij verwachten begin 2020 te gaan starten met de bouw van het project. 

De chocoladefabriek is geleverd aan de eigenaren van IJsco Fantastico en zij hebben inmiddels ook de omgevingsvergunning ontvangen. De nieuwe eigenaren van het pand zijn enthousiast begonnen aan de transformatie van het pand. De gemeente Venlo is blij dat het pand een nieuwe bestemming krijgt na jarenlange leegstand. Een nieuwe bestemming die past bij de naam van het pand. Op de begane grond van het complex wordt in de toekomst namelijk chocolade en ijs geproduceerd voor de grote afzet. Op de verdieping worden twee appartementen gerealiseerd. Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat.

Voortgang verkoop project Venlo

Geachte geïnteresseerden, 

Op dinsdagavond 20 augustus vond de allereerste kopersavond van het project plaats bij Plieger. Door onze samenwerking met Plieger, krijgen de kopers de mogelijkheid om hun badkamer en toilet in de showroom met een professioneel advies uit te kiezen naar hun specifieke wensen. Tijdens deze informele avond waren bijna alle kopers aanwezig. Zij werden in de gelegenheid gesteld om de kopersbegeleider van Van Wijnen en de medewerkers van Plieger aan te spreken. Zo konden de wensen inzake meerwerken al vroegtijdig besproken worden. Het was een erg geslaagde avond!

Naast deze geslaagde avond, loopt de verkoop van het project ook nog volop. Circa 85% van het project is verkocht. Er zijn nog 1 bovenwoning, 1 hoekwoning en 3 tussenwoningen beschikbaar. Heeft u interesse? Meld u dan aan op de website en/of neem contact op met een van onze adviseurs (Hauzer makelaardij en/of Duokoop).

Verkoop gestart - Circa 200 bezoekers

Afgelopen donderdag vond het verkoop event plaats van Anno 1870. Het was een overweldigend succes. Circa 200 personen kwamen naar deze avond, en inmiddels hebben 400 personen zich aangemeld als geïnteresseerde voor het project. Op deze avond toonden we de eerste beelden van het project, ging de verkoopwebsite online én konden we de geïnteresseerden persoonlijk informeren.

Vanaf de verkoopavond afgelopen donderdag, kunnen geïnteresseerden hun woonvoorkeur doorgeven, tot en met woensdag 12.00u. Na dit moment worden alle woonvoorkeuren verzameld en zullen op basis hiervan de eerste koopgesprekken gevoerd gaan worden.

We houden u natuurlijk op de hoogte van het vervolg!

EIGENTIJDSE NIEUWBOUW DIE PAST BIJ DE HISTORISCHE BEBOUWING

Karin Vissers van Vissers & Roelands architecten 
& ingenieurs maakte het ontwerp voor Maaswaard
Anno 1870. Een extra leuke opgave, want Venlo is
haar geboortestad. Ze woont er niet meer, maar haar
roots liggen er wel en dat maakt dat ze met veel
enthousiasme over deze nieuwbouwontwikkeling
kan vertellen.

“Ja, echt heel leuk dat ik met ontwikkelaar Van Wijnen
voor dit bijzondere plekje een plan mocht bedenken.
Vroeger kwam je hier niet. Het Nedinsco-terrein was een
afgesloten gebied dat als een barrière tussen het stadshart
en de Maas lag. Met de komst van het duurzame
stadskantoor en de grootscheepse transformatie is dit
een fantastische plek om te wonen. Je loopt net zo snel
naar de Maas als naar het hart van Venlo.”

Een eigen uitstraling en toch familie van elkaar
“Het plan bestaat uit twee woonblokjes die door de
ligging aan verschillende straten, vragen om een net iets
andere uitstraling en architectuur. Op die manier laten we
de nieuwe woningen ‘communiceren’ met de bestaande
omgeving. Het woonblok aan het autovrije Nedinscoplein
maakt een knipoog naar de voormalige chocoladefabriek.
Dat zie je terug in de opvallend vierkante ramen die
geaccentueerd worden met stevige metselwerkkaders
en speelse detaillering in het metselwerk. Hier is de basis
een lichte baksteen en zijn er accenten gemaakt met een
donkere steen.
Bij de woningen aan de Veilingstraat hebben we meer de
relatie gezocht met de historische lintbebouwing. Hier zie
je meer hoge, staande ramen en een donkere steen als
basis. De verdiepingen en accenten zijn lichter van kleur.
Door dezelfde stenen op een andere manier toe te
passen zijn de twee delen uniek en toch overduidelijk
familie van elkaar.”
Lekker buitenzijn, terwijl je in de stad woont
In de basis zijn er drie typen woningen die ook in nuance
weer van elkaar verschillen. Karin zegt er het volgende
over. “Het leuke is dat door de variatie iedereen hier een
thuis kan vinden. Of je nu een appartement, gelijkvloers
huis of een grote stadswoning zoekt, hier kun je slagen.
Alle huizen hebben een entree aan de straat en groot
deel van de woningen heeft een privéparkeerplaats. De
positie van de huizen en buitenruimten is dusdanig dat er
altijd wel een plekje in de zon te vinden is. Lekker buitenleven
in de stad, één van de belangrijkste kwaliteiten naar
mijn idee!”
Met oog voor detail
Bijzonder detail is de oude schoorsteen, die geïntegreerd
is in de nieuwbouw. Straks staat hij tussen de nieuwbouwwoningen
en maakt hij onderdeel uit van de groene
poorttuin die naar de achtertuinen van de huizen aan het
Nedinscoplein leidt. “Dat soort karakteristieke elementen
geven een wijk sfeer en moet je dus koesteren.”

IJsco Fantastico koopt de Chocoladefabriek in Venlo van Van Wijnen

Afgelopen vrijdag, 7 juni 2019, werd door IJsco Fantastico en van Wijnen Projectontwikkeling Zuid de voorlopige koopovereenkomst getekend voor de aankoop van de voormalige Chocoladefabriek door IJsco Fantastico.

Na een ingrijpende renovatie, waarbij de voorgevel wordt behouden, zal IJsco Fantastico het karakteristieke pand in gebruik nemen als ijs- en chocoladefabriek voor de productie van haar ijs en chocolade op ambachtelijke wijze. Op de bovenverdieping worden twee ruime lofts gerealiseerd. Naar verwachting zal het nog ca. 1 jaar duren voordat er daadwerkelijk geproduceerd gaat worden.

Aansluitend aan de Chocoladefabriek zal van Wijnen hier 21 grondgebonden woningen en 11 beneden- en bovenwoningen gaan realiseren.

Start verkoop Anno 1870

Op donderdag 13 juni start de verkoop van nieuwbouwproject Anno 1870 in Venlo. Het project is ontwikkeld door ontwikkelende bouwer van Wijnen uit Rosmalen. In totaal bestaat het project uit 32 woningen en de chocoladefabriek. Het project ligt aan de rand van Venlo Centrum in de omgeving van het stadskantoor en de Maas. Een nieuwe moderne en hippe woonplek met respect voor de historie: de Chocolade fabriek wordt fraai gerenoveerd en de oude mooie schoorsteen blijft behouden en wordt een eye-catcher in het plan.

In het project komen diverse woningtypen, waaronder 21 eengezinswoningen met een prijs vanaf circa € 239.000,– vrij op naam. Ook komen er 11 beneden- en bovenwoningen, vanaf circa € 187.500,– vrij op naam. Alle woningen worden ‘aardgasvrij’ uitgevoerd en daarmee zijn ze toekomstbestendig. De daken worden voorzien van zonnepanelen (EPC 0,26).

De verkoopmanifestatie van dit project wordt gehouden op donderdag 13 juni aanstaande van 19.00 tot 21.00 uur in Café restaurant Central aan de Markt 22 in Venlo.

Geïnteresseerden hebben tot woensdag 19 juni 12.00 uur de tijd om zich in te schrijven, waarna de woningen zullen worden toegewezen. Tijdens de manifestatie kunnen geïnteresseerden uitgebreide informatie krijgen over de verschillende woningtypen.

Met vriendelijk groet,
Projectteam Anno 1870

 

Gemeente Venlo reageert positief op ingediende voorlopige plannen

Eind april heeft de architect van ons project het plan Anno 1870 gepresenteerd aan AWE, de welstadscommissie van de gemeente Venlo. De welstandscommissie heeft positief gereageerd op de ingediende voorlopige plannen. Een paar aandachtspunten zijn gegeven die nu verder uitgewerkt worden in de definitieve tekeningen. Het doel is om deze eind mei opnieuw te presenteren bij de gemeente. Indien dat goed verloopt zullen we nog voor de zomervakantie in verkoop gaan. Blijf dus de website goed volgen en/of schrijf u in; we informeren u dan continu over de laatste stand van zaken.

Gemeente Venlo en Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid gaan officieel samenwerking aan voor nieuwbouw in Maaswaard

Wethouder Pollux van de gemeente Venlo en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen, hebben 24 april 2019 de realisatie overeenkomst getekend. Eind april staat de vergadering van de commissie AWE gepland, waarmee weer belangrijke stappen bereikt worden in de voortgang van het project Anno 1870. Hiermee lopen we ook nog steeds op schema van de eerdergenoemde planning.

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. 

Inloopavond 1 april 2019

Wethouder Pollux van de gemeente Venlo en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen, hebben op 1 april 2019 een nieuwe mijlpaal behaald voor de nieuwbouw van 32 woningen en de herbestemming van de oude chocoladefabriek. Nadat het college ingestemd heeft met dit nieuwbouwplan was op 1 april de inloopavond voor omwonenden rondom het gebied.

Circa 30 omwonenden waren aanwezig bij de inloopavond op het stadskantoor in Venlo waar de eerste schetstekeningen van het plan gepresenteerd werden door Van Wijnen. Men was enthousiast over dit inloopmoment, doordat ze zich gehoord voelden. De reacties waren overwegend positief. De input wordt (waarmogelijk) meegenomen in de verdere uitwerking.

Het project omvat in totaal 21 grondgebonden woningen en 11 beneden- en bovenwoningen. Met deze fase zal het gebied Maaswaard er weer een nieuwe invulling bij krijgen. Alle woningen in dit project worden gasloos opgeleverd en met een lage EPC. De ontwikkeling is momenteel in volle gang. Naar verwachting start de verkoop binnen enkele maanden.

Wethouder Pollux is blij met het project. “Hierdoor kunnen we weer verder met deze geweldige woningbouwlocatie in Venlo, waarbij ‘wonen bij de oude chocoladefabriek’ een geweldige invulling krijgt.”

Eventueel geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden via de website www.anno-1870.nl, waarmee ze op de hoogte gehouden worden van de vervolgstappen.    

 

College akkoord met nieuwbouwplan Anno 1870

Het college van de gemeente Venlo heeft ingestemd voor het nieuwe plan aan de Veilingstraat en het Nedinsco terrein. Hiermee kan de overeenkomst getekend worden door wethouder Pollux en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen.

Het plan in totaal 32 grondgebonden woningen en/of grondontsloten woningen met balkon en/of tuin. Daarnaast zal de chocoladefabriek getransformeerd worden, waarbij sowieso de voorgevel gehandhaafd blijft. Met deze fase zal het Nedinsco terrein en het gebied rondom het stadskantoor weer een nieuwe impuls krijgen. Alle woningen in dit project worden gasloos en met een gunstige EPC opgeleverd. De ontwikkeling is momenteel in volle gang. Naar verwachting start de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar. Eventueel geïnteresseerden kunnen zich reeds melden bij Van Wijnen dan wel aanmelden op de website.

Naam voor nieuwe ontwikkeling

Het nieuwe project van 32 woningen en de chocoladefabriek heeft een nieuwe naam. Dit om het totaal project vanaf nu naar externen te duiden. Het is ‘Anno 1870’ geworden; refererend naar het bouwjaar van de chocoladefabriek en de rijke historie (hoogtijdagen industriële revolutie. Daarnaast past het goed bij de uitstraling van het project gezien de historische gevel van de chocoladefabriek en de opvallende schoorsteen. We zijn trots om een mooi stukje Venlo toe te mogen voegen en hopen dat deze naam bijdraagt aan een positieve marketing hiervan.

Facebook

Anno 1870 heeft een eigen Facebookpagina, waar wij u tijdens de ontwikkeling en/of bouw zoveel mogelijk op de hoogte houden met de stand van zaken. U kunt hier zelf ook informatie delen, bijvoorbeeld als u een mooie foto heeft om te delen met ons of andere belangstellenden.
facebook.com/Anno1870

Ontwikkelteam

De ontwikkelende aannemer van uw eventuele nieuwbouwwoning in Anno 1870 is Van Wijnen, onderdeel uitmakende van de Van Wijnen Groep N.V. in Baarn. Van Wijnen is een bedrijf met karakter. Dat spreekt niet alleen professionele opdrachtgevers en particuliere klanten aan, maar ook onze eigen medewerkers. Hun inzet en betrokkenheid bij ieder werk is groot, net als hun verbondenheid met het bedrijf.

Van Wijnen werkt met zogenaamde projectteams. Voor het project Anno 1870 te Venlo bestaat ons interne projectteam uit een ontwikkelingsmanager, kopersadviseur en engineer. De rest van het team zoals een uitvoerder, zal later in het traject aansluiten. We werken ook met externe adviseurs en projectleveranciers. Zo werken we nu al nauw samen met architectenbureau Vissers & Roelands. Mocht u hierover nog vragen hebben, laat het ons dan gerust weten.