Gemeente Venlo reageert positief op ingediende voorlopige plannen

Eind april heeft de architect van ons project het plan Anno 1870 gepresenteerd aan AWE, de welstadscommissie van de gemeente Venlo. De welstandscommissie heeft positief gereageerd op de ingediende voorlopige plannen. Een paar aandachtspunten zijn gegeven die nu verder uitgewerkt worden in de definitieve tekeningen. Het doel is om deze eind mei opnieuw te presenteren bij de gemeente. Indien dat goed verloopt zullen we nog voor de zomervakantie in verkoop gaan. Blijf dus de website goed volgen en/of schrijf u in; we informeren u dan continu over de laatste stand van zaken.

Gemeente Venlo en Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid gaan officieel samenwerking aan voor nieuwbouw in Maaswaard

Wethouder Pollux van de gemeente Venlo en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen, hebben 24 april 2019 de realisatie overeenkomst getekend. Eind april staat de vergadering van de commissie AWE gepland, waarmee weer belangrijke stappen bereikt worden in de voortgang van het project Anno 1870. Hiermee lopen we ook nog steeds op schema van de eerdergenoemde planning.

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. 

Inloopavond 1 april 2019

Wethouder Pollux van de gemeente Venlo en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen, hebben op 1 april 2019 een nieuwe mijlpaal behaald voor de nieuwbouw van 32 woningen en de herbestemming van de oude chocoladefabriek. Nadat het college ingestemd heeft met dit nieuwbouwplan was op 1 april de inloopavond voor omwonenden rondom het gebied.

Circa 30 omwonenden waren aanwezig bij de inloopavond op het stadskantoor in Venlo waar de eerste schetstekeningen van het plan gepresenteerd werden door Van Wijnen. Men was enthousiast over dit inloopmoment, doordat ze zich gehoord voelden. De reacties waren overwegend positief. De input wordt (waarmogelijk) meegenomen in de verdere uitwerking.

Het project omvat in totaal 21 grondgebonden woningen en 11 beneden- en bovenwoningen. Met deze fase zal het gebied Maaswaard er weer een nieuwe invulling bij krijgen. Alle woningen in dit project worden gasloos opgeleverd en met een lage EPC. De ontwikkeling is momenteel in volle gang. Naar verwachting start de verkoop binnen enkele maanden.

Wethouder Pollux is blij met het project. “Hierdoor kunnen we weer verder met deze geweldige woningbouwlocatie in Venlo, waarbij ‘wonen bij de oude chocoladefabriek’ een geweldige invulling krijgt.”

Eventueel geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden via de website www.anno-1870.nl, waarmee ze op de hoogte gehouden worden van de vervolgstappen.    

 

College akkoord met nieuwbouwplan Anno 1870

Het college van de gemeente Venlo heeft ingestemd voor het nieuwe plan aan de Veilingstraat en het Nedinsco terrein. Hiermee kan de overeenkomst getekend worden door wethouder Pollux en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen.

Het plan in totaal 32 grondgebonden woningen en/of grondontsloten woningen met balkon en/of tuin. Daarnaast zal de chocoladefabriek getransformeerd worden, waarbij sowieso de voorgevel gehandhaafd blijft. Met deze fase zal het Nedinsco terrein en het gebied rondom het stadskantoor weer een nieuwe impuls krijgen. Alle woningen in dit project worden gasloos en met een gunstige EPC opgeleverd. De ontwikkeling is momenteel in volle gang. Naar verwachting start de verkoop in het tweede kwartaal van dit jaar. Eventueel geïnteresseerden kunnen zich reeds melden bij Van Wijnen dan wel aanmelden op de website.

Naam voor nieuwe ontwikkeling

Het nieuwe project van 32 woningen en de chocoladefabriek heeft een nieuwe naam. Dit om het totaal project vanaf nu naar externen te duiden. Het is ‘Anno 1870’ geworden; refererend naar het bouwjaar van de chocoladefabriek en de rijke historie (hoogtijdagen industriële revolutie. Daarnaast past het goed bij de uitstraling van het project gezien de historische gevel van de chocoladefabriek en de opvallende schoorsteen. We zijn trots om een mooi stukje Venlo toe te mogen voegen en hopen dat deze naam bijdraagt aan een positieve marketing hiervan.

Facebook

Anno 1870 heeft een eigen Facebookpagina, waar wij u tijdens de ontwikkeling en/of bouw zoveel mogelijk op de hoogte houden met de stand van zaken. U kunt hier zelf ook informatie delen, bijvoorbeeld als u een mooie foto heeft om te delen met ons of andere belangstellenden.
facebook.com/Anno1870

Ontwikkelteam

De ontwikkelende aannemer van uw eventuele nieuwbouwwoning in Anno 1870 is Van Wijnen, onderdeel uitmakende van de Van Wijnen Groep N.V. in Baarn. Van Wijnen is een bedrijf met karakter. Dat spreekt niet alleen professionele opdrachtgevers en particuliere klanten aan, maar ook onze eigen medewerkers. Hun inzet en betrokkenheid bij ieder werk is groot, net als hun verbondenheid met het bedrijf.

Van Wijnen werkt met zogenaamde projectteams. Voor het project Anno 1870 te Venlo bestaat ons interne projectteam uit een ontwikkelingsmanager, kopersadviseur en engineer. De rest van het team zoals een uitvoerder, zal later in het traject aansluiten. We werken ook met externe adviseurs en projectleveranciers. Zo werken we nu al nauw samen met architectenbureau Vissers & Roelands. Mocht u hierover nog vragen hebben, laat het ons dan gerust weten.

Facebook

Facebook plugin

Anno 1870

11 april

Na een positief projectteam eind vorige week bij de gemeente gaan we de schetsen verder uitwerken richting een voorlopig ontwerp. We hopen einde van de maand onze plannen te kunnen presenteren bij de adviescommissie van de gemeente (welstand), om einde van Q2 dit jaar in verkoop te gaan. Geïnteresseerd? Schrijft u nu in op de website www.anno-1870.nl en blijf op de hoogte!
Facebook plugin
Facebook plugin

Anno 1870

5 april

De bouwdoeken zijn inmiddels ook opgehangen. Schrijft u nu in op de website www.anno-1870.nl en blijf op de hoogte!
Facebook plugin
Facebook plugin

Anno 1870

4 april

Gemeente Venlo en Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid gaan samenwerking aan voor nieuwbouw in Maaswaard! Wethouder Pollux van de gemeente Venlo en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen, hebben op 1 april 2019 een nieuwe mijlpaal behaald voor de nieuwbouw van 32 woningen en de herbestemming van de oude chocoladefabriek. Nadat het college ingestemd heeft met dit nieuwbouwplan was op 1 april de inloopavond voor omwonenden rondom het gebied. Circa 30 omw...onenden waren aanwezig tijdens de inloopavond in het stadskantoor in Venlo waar de eerste schetstekeningen van het plan gepresenteerd werden door Van Wijnen.. De reacties waren overwegend positief. Het project omvat in totaal 21 grondgebonden woningen en 11 beneden- en bovenwoningen. Met dit project zal het gebied Maaswaard er weer een nieuwe invulling bij krijgen. Alle woningen in dit project worden gasloos opgeleverd. De ontwikkeling is momenteel in volle gang. Naar verwachting start de verkoop binnen enkele maanden. Wethouder Pollux en directeur Boer zijn blij met het project. “Hierdoor kunnen we weer verder met deze geweldige woningbouwlocatie in Venlo, waarbij het gebied Maaswaard, ‘wonen bij de oude chocoladefabriek’ een geweldige invulling krijgt.” Geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden via de website www.anno-1870.nl, Hier is ook meer informatie te lezen over de woningen en de vervolgstappen. Meer weergeven
Facebook plugin
Facebook plugin

Anno 1870

22 maart

EEN PRACHTIGE WOONLOCATIE Het project Anno 1870 bestaat uit 21 grondgebonden woningen en 11 grondontsloten woningen (ook wel appartementen/maisonnettes). De overeenkomst met de gemeente is net gesloten en we zijn nu volop bezig met de uitwerking. Vanuit het schetsontwerp gaan we naar het voorlopig ontwerp. Indien u geïnteresseerd bent, komen we graag in contact met u! ... Mogelijk heeft u nog wensen en/of gedachtes die we mee kunnen nemen in de uitwerking. Meld u dus snel aan via www.anno-1870.nl Meer weergeven
Facebook plugin
Van Wijnen logo