03-04-2019 11:03

Inloopavond 1 april 2019

Wethouder Pollux van de gemeente Venlo en Herman Boer, directeur Projectontwikkeling Zuid bij Van Wijnen, hebben op 1 april 2019 een nieuwe mijlpaal behaald voor de nieuwbouw van 32 woningen en de herbestemming van de oude chocoladefabriek. Nadat het college ingestemd heeft met dit nieuwbouwplan was op 1 april de inloopavond voor omwonenden rondom het gebied.

Circa 30 omwonenden waren aanwezig bij de inloopavond op het stadskantoor in Venlo waar de eerste schetstekeningen van het plan gepresenteerd werden door Van Wijnen. Men was enthousiast over dit inloopmoment, doordat ze zich gehoord voelden. De reacties waren overwegend positief. De input wordt (waarmogelijk) meegenomen in de verdere uitwerking.

Het project omvat in totaal 21 grondgebonden woningen en 11 beneden- en bovenwoningen. Met deze fase zal het gebied Maaswaard er weer een nieuwe invulling bij krijgen. Alle woningen in dit project worden gasloos opgeleverd en met een lage EPC. De ontwikkeling is momenteel in volle gang. Naar verwachting start de verkoop binnen enkele maanden.

Wethouder Pollux is blij met het project. “Hierdoor kunnen we weer verder met deze geweldige woningbouwlocatie in Venlo, waarbij ‘wonen bij de oude chocoladefabriek’ een geweldige invulling krijgt.”

Eventueel geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden via de website www.anno-1870.nl, waarmee ze op de hoogte gehouden worden van de vervolgstappen.